Akvaryumlarda Ozon Kullanımı

Akvaryumlarda Ozon Kullanımı

1960 ve 70 ‘lerde limitli olarak da olsa akvaryum su arıtma için ozon kullanılmaktaydı. Avrupa’da kullanımın artması ozona bakışın değişmesine ve popülerlik kazanmasına yol açmıştır. 1980’lerin başında sağlıklı balık topluluklarını idame ettiren ve suyun kalitesini berraklığını büyük ölçüde arttıran ozon gazı Akvaryum yaşam desteği olarak ön plana çıkmıştır. O zamanlarda uygulamanın zor kısmı geniş alan ve yükseklik gereksinimleri olmasıydı.

 

1990‘ların sonlarına doğru ise ozonlama kriterleri ince ayarlandı ve %90-95 arasında çözünmüş olarak elde edilebilecek duruma getirildi. Ozon sisteminin kompakt ve etkinliği mükemmelleştirildi ve ozon akvaryum tesisleri için en uygun dezenfektan duruma geldi.

 

Akvaryum sularında ozonun rolü su kalitesini gösteren bazı parametrelerin belirli aralıklarda sabitlenmesine olanak sağlayarak dezenfeksiyon işlemini yapmasıdır. Su kalitesini arttırmak sadece daha berrak su elde etmek değil aynı zamanda bakteri ve virüs popülasyonunu yok etmek ve kloramin oluşumunu en aza indirmek veya tamamen ortadan kaldırmaktır.

 

Buda en iyi şekilde ozon sayesinde yapılabilmektedir.

Etiketler: akvaryum
Mart 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR